Friday, February 02, 2007

31 JAN 2007

arini merupakan hari terakhir aku kat KUTKM..semua menda tinggal kenangan je pasni..huhu. pg td aku p class mcm biasa. then abis je clas pkul 1 ptg terus p makan kat cafe. then dlm pkul 2.15, aku n catt kuar p check tayar keta catt. ntah pe mende yg tak kena, begoncang semacam je bila drive. pastu bekumpul kat umah family khairil n dlm pkul 2.45 kitorg gerak ke perkampungan chetty di melaka. tempat tu tak jauh pun dr dataran pahlawan..this time aku kena wat kajian lapangan TITAS II. aku ditugaskan utk interview penduduk n peminpin disekitar kampung tu. yg lain p cari bahan kat mezium chetty, dlm kg tu gak. chetty ni adalah masyarakat india peranakan..asal usul nye percampuran budaya sumatera n india melalui perkahwinan. yg unik nye, derang ni menjadikan bahasa melayu sbg bahasa ibunda..still remember time shiridaran (mamat indian class aku) ckp tamil, tp adik tu tak phm..kehkehkeh..jenuh gelak kitorg. mmg best dok kat kwsn tu..unik sgt. pastu mesra plak tu..tp sygnye tok ketua kampung kat situ tak de..yg nak di interview pun ada hal lain..jd, aku trus je ke mezium. sampai je kat mezium aku p sembang2 ngan antie yg jaga mezium tu..pnye la havoc antie ni..dia bercerita smpai kitorg nak tnye lebih2 pun tak dpt..huhu. tp kitorg dpt byk sgt maklumat kat situ..we end da session at 4.50 pm. b4 sampai umah, singgah makan ais kacang kat melaka sentral dlu..tak sempat pun nak baring2 aku trus capai towel, mandi. pas solat maghrib, trus p dewan jukebox utk majlis perjumpaan bersama penasihat akademik..dlm pkul 11 baru blik umah. sambung wat keje technical report 4 tech comm n solat i'syak. pkul 1pg br jmpe katil..zzz

1 FEB 2007

pg ni aku dpt msg dari ehsan tnye class ada tak? aku jwb je ada..bkn pe tak dgr plak kata class batal..hari ni dgn rasminya nama KUTKM ditukar menjadi UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA (UTeM)..4 some student yg tak aktif ngan aktiviti luar, derang tak rasa pape..tp pd aku menda ni akan ada effect dr segi pentadbiran. paling sket, rules kat sini akan jd cam U yg lain..abis class aku trus lepak kat opis MPP...n dpt keje lagi..huhu. sok aku kena uruskan peserta briged bencana UTeM ke batu pahat..aku tak bleh nak follow that program psl keje aku belambak gile..tambah plak wat hari sabtu..mau 3-4 keje aku bleh siap..hehe. mlm plak ada study group kat library nak bincang psl mechanic machine yg testnye mlm esok..seb bek msk part yg senang je..belt drive n gear..huhu. happy study to me..bye!

No comments: