Tuesday, April 03, 2007

1 APRIL 2007
aprilfool!!!..alhamdulillah aku tak kena pape pun hari nie. actually, dr dulu lagi aku tak ske dok smbt aprilfool nie..ntah, cam doh je..ok la. aku nak citer psl mlm td pnye konsert kt mmu. name konsert tu mlm sinar maulidurrasul..aku, catt, nurul n kak uya tiba d mmu pkul 7.55 mlm. kitorg kena smpe awal psl tiket ada kat mmu tu..takde pada kitorg. then, aku n catt p msk dewan dulu..nurul n kak uya tepaksa ikut kwn derang yg uruskan rtis mlm tu. so derang smpe same2 ngan rtis kt dlm dewan tu. elok2 dh duduk tu kak nieta plak call tnye..adee dok blah mane..rupanye dia kena dok kat blah tepi stage..so nmpk tiang je le..seb bek aku dah cop tempat utk kak nieta..kirenye sepanjang show tu aku dok sebelah kak nieta le.. da show stat with kumpulan pe ntah..sory mmu..ku tak ingat la name group tu. but that group is mmu nasyid group la..then, damascus..(betul ke eja ni...). after that fareast plak take turn..ya ampun..aku kenal fazli sorang je..yg lain tu sumer line up baru..pastu time nak tukar lagu baru fazli ckp yg ito lara pun ada gak mlm ni..wah! ngat tak turun..then, adala sket selingan citer sejarah rasulullah by ust erwan..ala..dj ikim yg femes tu..(aku copy ayat pyan ni..) pastu giliran NSH amik pentas. mmg best la derang..vocal bapak mantap! tp sian kat bob..asyik kena usik je. dah penat gelak ngan NSH, tiba plak giliran firdaus conduct stage..n da show stop with song entitled melodi ahlan by waheeda. pas abis show ada plak sesi sign otograf n gambo ngan rtis..dlm bz2 org lain dok amik gmbo sempat lg aku ngan kak nieta cari ust..nak amik gmbo..skali jmpe hafiz hamidon da..dia dtg gak. time tu dok sembang2 ngan ust..takpe la..amik je gmbo dia skali. elok pastu, elok je tgh line up nak p jmpe rtis, abg ito lara dtg kat kitorg. dia tegur kak nieta..siap sembang2 jap psl intervasity aritu n..kitorg dpt poster fareast free..huhu. siot r kak nieta nie..then bila nak amik gmbo rtis2 yg ada mlm tu, urusetia srh blok kaunter..rtis kena naik mkn. sian kak nieta..tak sempat nak amik gmbo derang..tp tak pe kot..akak kan ke dah biasa ngan derang..pastu blk umah dlm pkul 1.50 pg..pas solat isyak, aku..padam!

aku bgn tido pkul...huhu. lmbt seh..tu la tido lmbt lg. then, dlm pkul 11.30pg aku n catt p cc..eh, time tu catt yg p cc..aku kat kedai printer. dok bz print report tech comm..hidup ni ssh jdnye kalu harapkan org yg x bleh harap wat keje..even mende tu group pnye, ttp gak aku yg wat lebih. dah nasib badan...huhu. then, dlm pkul 1ptg, aku ngan catt p amik din n makan kat kfc..dah setel mkn, kitorg decide nak solat kat surau yg ada kat situ. dlm pkul 2 ptg, kitorg p tgk BMW SAUBER F1 roadshow yg kebetulan dtg melaka ni. best gile..nak2 lagi time robert kubica n nick heidfeld bwk kete tu..power siot..paling menarik, aksi mantenen tuka tayar..bunyik kete tu..tak yah cakap le. ngat kalu dok dengar tiap2 hari bleh pekak kot...huhu. dlm pkul 4 cmtu kitorg bersurai..then, p cari air sejuk n trus blk umah..smpe je kat umah aku sort blk pe yg dah d print pg td. then, bncg ngan cik sya psl plan sepanjang cuti sem ni utk pesta konvo nnti. dlm pkul 8 mlm gitu aku p umah illy, burn softcopy of da technical report..abis je wat sume keje..aku pun lepak2 jap. tiba2 mario call tnye psl tech comm..pe lagi aku pun meluahkan rasa marah aku kat all my group mmbr. dia mcm rs besalah psl tak bg hardcopy yg printed b4 p OLAP. tp aku ckp ngan dia..aku marah kat sume skali. bkn dia je. bgs gak dia call tnye..org lain wat dek je. cam everything is ok..pada hal bnyk gile error smpe 1 hari aku kena btulkan! moral of the story: kalu tak tau tnye le..jgn wat ske2 ati cam pndai giler!

2 APRIL 2007
perjalananmu masih jauh sayup beribu batu
dari mula kau impikan gapai cita nan satu
manapun arah yang dituju bermula dari satu
aturkan langkah usah ragu
semoga diberkati

bersedia seawal waktu usah kau bertangguh
tumpuan dan kesungguhan
impian kan nyata akhirnya

dugaan mengajar kita erti ketabahan
cabaran mengukuh jiwa singkir keraguan
di minda

usaha tangga kejayaan
usahkau lupakan hingga mencapai
puncak jaya
dan titis pengorbanan dalam perjuangan
jadikannya satu inspirasi

nape tiba2 tulis lagu ni? sebenaqnya aku dok dgr lagu ni dr mlm td lg..till now..aku ni dah jd system of a down sebenarnye..nak cite pada kaunselor ku tp hp ku tak bleh on gprs psl 3g activation dah blok that sistem..so tak bleh nak anto email..jap2 lagi la aku online kat internet..hmm...arini aku kena submit technical report of hydrogen hybrid engine yg hampir kesemuanya aku yg buat. seb bek time presentation aritu sume ok..tu pun aku dah warning awal2 jgn nk tnye2 aku..bkn pe markah 4 presentation by individual. alhamdulillah, our group is getting second highers mark among da mechanical termal fluid student. group khairil da first n there will present da project to 'the project presentation competition' anjuran pusat bahasa dan pembangunan insan, utem. bgs gak derang nak present setelah penat ditaklimatkan oleh madam safiah n my group..bkn pe kalu tak, kitorg yg nak kena present..huhu. aku rasa bleh tumbang kalu present dpn prof2 technical yg ada kat sini. tu tak kire naib censelor yang bakal turut hadir dlm event tu nnti..eh, hari ni ada majlis pelancaran nama dan logo baru UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA (UTeM) kat kampus induk, durian tunggal. antara yg bakal hadir, censelor kitorg, TYT negeri melaka, menteri pengajian tinggi m'sia n BOD (board of director) universiti..lain2? student la sape lg..katenye wajib. aku ada tugas nak dibuat. kalu sempat, aku cuba hadir la..okeh! ciau..:p

No comments: