Friday, April 06, 2007

3 APRIL 2007
bismillah..ku mulakan bicara. selawat dan salam wat rasul junjungan..syahdu tak intro aku??hihi..saje ubah2 mood. hem..td br je bli da new album of unic-tika itu. dah lama nak bli tp duit tak memandang je..so, td bnyk gak dalam poket aku..tu yg bleh bli..okeh! the song that i like in this album is atas nama cinta, song by bazli n lyrics by atie. d other songs are mencari yg maha satu, lafaz yg tersimpan, fenomena, tika itu, kau kawan sahabat dan teman, harapan pada yg ayah ibu n aisya humaira..lagu harapan ayah ibu ni lagu lama yg d beri nafas baru..seingat aku, aku penah bawak lagu ni time standart 3..perform utk majlis penyampaian hadiah. lagu mencari yg maha satu plak feat ngan cat farish..cam besa la, mesti ada rap pnye..n it looks fresh, but lagu aisya humaira tak menyengat cam lagu2 tokoh wanita in previous album. kat sini aku letakkan lirik lagu atas nama cinta utk tatapan kwn2 ku sekalian..jgn mntak aku burn that album dlm cd lain sudah..nnti kena saman!

tika mata
diuji manisnya senyuman
terpamit rasa menyubur harapan
dan seketika
terlontar ke dunia khayalan
hingga terlupa singkat perjalanan

tersedar aku dari terlena
dibuai lembut belaian cinta

rela aku pendamkan
impian yang tersimpan
enggan ku keasyikan
gusar keindahannya
merampas rasa cinta
pada dia yang lebih sempurna

bukan mudah
bernafas dalam jiwa hamba
dan ku cuba
menghindarkan pesona maya
kerna tak upaya ku hadapinya
andai murkaNya menghukum leka

diatas nama cinta
pada yang selayaknya
ku nafikan yang fana
moga dalam hitungan
setiap pengorbanan
agar disuluh cahaya redhaNya

biar sendiri hingga hujung nyawa
asal tak sepi dari kasihNya
kerna sesungguhnya hakikat cinta
hanya dia yang Esa

saratkan hati ini
dengan cinta hakiki
sehingga ku rasai
nikmatNya
syurgaNya
cintaNya

5 APRIL 2007
salam..today is second day of pameran kerjaya utem 2007, but i still not have a time to check it out..niatnye sok nak p tgk sume booth yg ada. bnyk gak company yg ada antaranya, petronas..dlm bz2 aku td, sempat gak aku menyelit p carrier talk in mechanical eng..supposedly, this event is developed for da 4th year student in utem but juz imagine..it only attend by 1st n 2nd year student. tu pun yg dah sah2 bgs dr segi pointer, communication skill and leadership..i dont know what happen to our 'senior'..nak kata sgt bgs, takkan le overall pointer in mechanical eng in utem is 2.50-2.99..aight? btul ckp cik zawiah..it not juz b'coz u ar mpp, so should joint to da program..pttnye yg tak wat pe tu pegi tgk pe yg industri nak..check dlm diri..sume dah ada ke?? bnyk gak yg kitorg dpt..antaranye tempat for industrial training..pilih yg bgs..much better kilang yg power n sentiasa ada production n da current n hotter stuff in our field..CFD..( computerize fluid dinamics). mende ni ialah software utk analisis fluid dinamics flow..cam nak design kereta, kapal terbang, jet pun bleh rasanye..tinggal takde wind tunnel yg power n laju je nak test jet tu..pinjam kat uia la..uia punye wind tunnel besaq siot. analisis bangunan pun bleh gak..mana tau, kot2 datang angin lintang pukang..tumbang bangunan..huhu..ade ke???

2 comments:

Aizuddin said...

oiiii.... letak la chatbox br best

adeexp said...

aku mls nk letak..nnti jd pot lepak korang..hehe