Wednesday, May 30, 2007

21 mei 2007
salam..smlm aku berada d kulim kedah. sj p ziarah family pakcik. sebenarnye, aku yg ckp ngan mak aritu..jom p umah pakcik, nak tgk his new baby..dekda ckp besaq gle anak dia. bl dh tgk, mmg besaq pn..juz imagine, br 4 bln dh 7kg..dh la dia ske melompat, naik lenguh tgn aku pengang dia..huhu. then, smbg2 tekeluar le psl aku yg tak cukup darah ni..mak cik kte, kurang hb la tu..aku pn tak tau pe hb tu..maklum le tak penah blaja bio. aku kte la kdg2 jantung along cam bedegup kuat sgt, kire kalu pengang dada bleh rasa bedenyut tu..nape ek? yg makcik tau, jantung tu terpaksa bekerja kuat coz darah tu x ckup..tu yg kdg2 jntung je jd tak btul. eh, along kena bnyk makan kerang or bayam merah ni..mende ni lame2 bleh bwk talasemia..ya ampun..aku taknak jd pengidap mahupun pembawa..mende ni bleh jd masalah sepanjang keturunan. tp tak tau la plak, kalu nenek moyang aku dlu ada penyakit tu. tp alhamdulillah, skrng ni dah ok sket. agaknye tak bleh aktif sgt kot. aku pun ada mkn suppliment utk darah called 'ginkgo forte'.

18 mei 2007
kumbawa!!! tu la ayat yg mula2 kuar dr mulut pyan saujana sejurus dj erwan kenalkan artis undangan 4 carta nasyid this week. ngatkan kimi dtg skali, rupanye bwk pengaruh je..yg ada mlm tu juz pyan, aza, najran n shahir. hem..rata2 soklan peminat plak pe perasaan najran n shahir setelah msk saujana? tak tahan aku bl najran jwb..biasa je..trus je pyan kte..hesshhh..tak ikut skrip ni..hahaha..meriah le jdnye konti ikim mlm tu. dasat gak derang skrng ni, mcm2 ada. syukur sgt..line up, kompeni n web dh siap. part yg menarik, pe perancangan saujana 10thn akan datang? nak terjun bidang motivasi plak pasni..bgs la ek. tp x tahan bl dj erwan tnye, korang xde nk kawen ke?? huhu..bleh plak kuar jwpn tarihk dh ada, calonnye blm lg..cmne tu ek?? bl tnye psl pekembgan aza n pyan plak, masing tolak nak jwb awal.aza kte pyan, pyan kte aza..sdhnye aza gak yg jwb dlu..huhu. kalu dh namenye pyan yg bg arahan, ikut aje la..diakan papa saujana..hihi. pesanan terakhir dr saujana: allah ske pd org2 yg sungguh2 bl wat keje..

14 mei 2007
innalillah..tu je yg aku mmpu ckp time tu. berita kematian 2 org dak UTeM time bas tuah excident. ni btul2 wat aku tak mau naik bas tu dah. mula2 shidah bg tau name dak tu..tp aku tak familiar. then bila tgk gmbo arwah kat newspaper, aku cm ter'stuck' jap. mmg aku kenal, n she was a nice person. moga d cucuri rahmat ke atas rohnya..insyaallah.

10 mei 2007
on journey lg..huhu. kitorg berangkat meninggalkan teluk intan pg td. b4 trus ke taiping, singgah jap kt pekan teluk intan. dlm keta aku ckp2 psl hutan rekreasi ulu kenas..so mak ajak singgah sana plak. yg untungnye ammar! dia mandi kt situ plak. kitorg niat nak rehat jap kat sana, alih2 kena tggu dia plak..huhu. abis je si kecik tu mandi, kitorg trus p umah opah d taiping. lepak2 kt sana, after asar br blk umah..aku smpe penang dah maghrib. huhu..jauhnye perjalann ku nak blik penang..=B

9 mei 2007
hari yg d tunggu2..hari ni adalah hari bermulanya cuti aku yg sikit berbanding org lain. pg2 td aku lepak kt opis jap..takut2 ada mende nak kena setel lg. then, 12.30 aku trus je blik umah. elok2 aku smpe, mak n ayah pun smpe..hehe. trus angkat barang trn bawah..siap je pindah barang msk kete, ayah trus drive. time tu danial n ammar tak de skali psl tnggl kt umah paksu kat tapah. bila kitorg smpe je umah paksu, malina je ade.."derang g mandi kolam tak balik lg.." trus je mak ajak sumer p kolam. elok je smpe sana, mak kte p la mandi..ssh nak mai sini. hehe..pe lg terjun la aku..tp tu la, aku jd cam sakit dada la plak. may be psl bnyk sgt wat keje kot, rest pn x cukup..after dinner, kitorg bertolak ke umah ayahlang plak kat teluk intan. dpt gak aku melihat sepupu ku, kakak n aim yg lama x jmpe. maklum je la..bz memanjang bl dah dok U ni..

6 mei 2007
assalamualaikum..aku sekarang ni sedang melalui saat2 keboringan seorang student..huhu. bkn pe kena stay utk pesta konvo, tp tak de keje nak kena wat lg psl weekend. sok br stat working..tu pun, pe yg ada je..hem..td aku kepenatan mengangkut barang2 yg melambak tu..huhu. skrang ni aku dok kt blok b, tgkt 2 gak..kire naik sakit belakang gak le dok angkat barang td. takpe2 ari rabu ni aku balik penang da..hahaha. tp dlm 1st week or 2nd week of june, aku dah kena balik melaka blk. niat awal nak tgglkan keje kat kak uya n shidah je..tp kalu dah kena fight kat meeting ngan pegawai, cam ssh lak derang nak jwb..so, aku korbankan la cuti ku ini..huhu. okey la..c u next time..adios!!!

1 comment:

Rodrigo said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.