Thursday, July 19, 2007

16 july 2007

tawaran keje itu..huh!

pe perasaan anda kalu anda ditawarkan bekerja d sektor petroleum sbg tenaga mahir d luar negara, sedangkan anda baru saje masuk taun 3 utk amik degree n tgh penin2 ngan industrial training placement? huhu..ramai gle mmbr2 aku kte ko juz pause je study ko..huhu. tp..4 da 1st time aku bc email yg msk inbox aku aritu, aku takde filling pn nak p..sebenarnye aku d tawarkan menjawat jwtn tenaga mahir by BP petroleum utk keje kat south africa, europe or usa..huhu. derang mmg tgh cr org yg btul2 dlm bidang thermal fluid..kalu nak ikut twrn mmg la sgt lumayan..tak yah sebut la salary bape, bc twrn pn dah tau..tp tu la. aku ada perjuangan sendiri..mula2 msg ayah je, trus ayah call..nada dia cam risau je..siap kuar perkataan 'aiyoo..' tp bl aku ckp tak mau p pun..juz nak bg tau..hehe. trus ayah gelak besaq..agaknya dia pun tak nak lepas kalu anak pompuan dia yg blm 21 thn ni p luaq negara utk keje..huhu.

p/s: pd kwn2 yg blm ada akaun job@street, sila lah wat..aku pn dpt twrn ni dr job alert by job@street.

17 july 2007

t-shirt putih n warna pink

hari ni aku jus ada 1 clas je..tu pun start pkul 2 ptg. clas machine component design by ir talib. jd beramai2 lah dak clas aku tggu ir..dh 2.45 ptg, ir tak muncul gak. pe lg, sume dah pakat2 blah..clas aku ni kalu bab blah sbb lecturer tak de mmg sepakat..hehe. jd aku pun trus kuar ngan catt n mario..kitorg p cr barang kat tesco..pastu aku bekenan la plak kat 1 baju putih ni..nak2 lg aku mmg tak de bj warna putih utk pkai p jalan. mula2 cr takde saiz..saiz plg kecik yg aku jmpe juz L..huhu. mmg tak jd bli la. pastu dh jln dpn lg, catt plak p tgk..eh, dila ada saiz S ni..hehe. pe lg, aku rembat je la..bkn senang nk jmpe tshirt cheetah yg loose cut n special printed. nak2 lg ada line kaler pink..huhu. sebenarnye aku alah ngan kaler ni..tp aku relakan jua psl tshirt ni sgt simple n menarik minat aku..hehe.

p/s: aku dah pos sumer surat mintak LI..hope ada yg aku dpt..especially sony..

18 july 2007

fluid oh fluid..

salam..hari ni aku mulakan pg ngan mandi then solat subuh. slalunye pas subuh, tdo blk..dlm pkul 7 br bgn mandi..hihi. clas ku bermula pd pkul 8 pg, dan subjeknye adalah fluid mechanics II..spatutnye fluid II ni lg best dr fluid I psl aku akan blaja psl CFD/CFX n study cr nak plot sumthin' bout stream line n superposition line..(sumthin' bout aerodynamics line). tp, during lecture..mmg boring sgt. may b cr lecturer bg lecture tu kot..biasa la br abis master. tak mcm mr cheng..ada game, ada video..siap bg tgk video lwk lg..hehe. tak la boring sgt, bkn pe fluid ni mmg subjek yg ssh..p la mana2 U pn dlm dunia ni..jd pendekatannye kena la santai sket..hehe. pe pun, aku ske sgt subjek ni..hope i can score this subjek again..mcm fluid I aritu..hehe. jgn dak2 ni mntk spend makan kt umbai lg dah le..kopak aku!!!

No comments: