Saturday, August 04, 2007

sehari bersama saujana..!

salam..kat mana la aku nk stat citer ni..bnyk sgt nak tulis..hehe. k lah, aku stat ngan aku berjalan kaki dr fasa b ke mitc. dlm 4.30 gitu..smpe je mitc derang dah kecoh2 cr aku.."en shahrul nk briefing ni..cpt2..", time 2 kasyah mcm dah tensen je..tp aku senyum je la kat dia..sabo la aku br smpe ni..jln kaki plak 2..huhu. around 5.00 pm, saujana blm kelihatan..aku msg pyan tnye derang kat mane..br kat pedas..huhu. seb bek student utem yg buat persembahn nk sound check dlu..dlm pkul 6, pyan call aku bg tau derang dh dekat pintu pagar ni..takde sape dtg smbut..sedih gle! aku n shida p la smbt saujana..trus bwk derang ke pentas utama. everything going smooth time en shahrul ada..siap pggl aku suh bg tau saujana dah bleh naik wt sound check..pastu en shahrul blah. elok je dia blah, bleh plak pa sistem man bg tau kitorg tune speaker tak same la..pe la..aduss!!! naik menyampah la kau wat keje ngan org besar berotakkan udang ni..sakit ati aku. time pegawai ada, sume ok..at last, saujana blah cm2 je..catt call aku bg tau derang nak check in hotel n tak mau wt sound check! sorry sgt2 saujana..ni sume luar bidang kuasa adee..huhu. pas maghrib, aku trus p subaidah..so smpt la aku borak2 ngan derang sume..dh dekat ngan pkul 9pm, aku chao n saujana pn blah blk hotel..nak siap2 4 show sekejap je lg. aku pn dah bg tau saujana naik kereta then park kat belakang stage..tggu punya tggu, tup2 je derang smpe ikut belakang booth..ya allah..jln kaki dr hotel! "kan adee dah kate naik keta..apsal jln kaki...?" pyan jwb, "mls nak drive r..". pastu aku trus jmpt derang msk khemah kat tp stage..so, lepaklah aku kat dlm tu ngan derang..tp kejap2 je la..mlm tu kan program aku..mana bleh tggl ske2 ati..abis je show dr dak utem, saujana msk mengadap! seperti yg dirancang, sume ok!! cume sound man mlm tu ske sgt maen equalizer..mmg mantap la saujana mlm tu. ske sgt..cume agak terkilan bl tak dpt tgk btul2 dr dpn stage..huhu. abis je saujana nyanyi, dj mlm tu mntk berkenalan ngan derang..mcm2 kerenah derang. siap mntk aza sebut sorang awek kat situ utk naik pentas..huhu. cun seh awek tu..bakal cikgu! plg menarik, dj tu tnye shahir..dah kawen blom?? bantai gelak ajk kitorg kat bwh ni..mamat tu br 19 thn la..silap p tnye psl kawen..hahaha. pas saujana, rabbani punye turn plak. elok je derang stat nyanyi, aku n shida p amik kek. ni surprise smpena besday ust asri..trus kitorg bkk kek tu..wah!!! lawa sgt! huhu..black forest tuu..pe lg trus pyan angkat kek tu. shahir, ko pegang kek ni..pegang je tau. jgn smpe jatuh! pyan plak pgg pisau n mic. nak nyanyi lagu besday jap lg..elok je dj kacau rabbani, pyan kuar nyanyi lagu besday..shahir follow blakang, pastu najer n aza..meriah jdnye bl sume yg ada kat situ nyanyi same2..abis je selingan psl kek tu, sesi ktorg plak menghentam kek tu..hehe..abis je show rabbani, mlm inspirasi seni tutup kedai. pastu kitorg p mkn kat pernu..yg ada time tu aku, catt, shida, rabbani n main sponsor : saujana..best gle lepak ngan derang. even derang artis, sket pn tak kerek..hehe. abis je mkn, ktorg pn blah mmbawa haluan masing2. aku smpe umah dlm pkul 2.30 pg..

No comments: