Sunday, September 30, 2007

30 sept 2007

sahabat

hem..mlm td aku bnyk keje nak wat, masalahnye tatau nak wat yg mana satu..hihi. so saje humming2 lagu2 nasyid, tiba2 aku terhumming lagu ni..

ku biar kalam berbicara
mengurai maksudnya dijiwa
agar dapat ku mengerti
segala yang terjadi
sudah suratan ilahi

ku biarkan pena menulis
meluahkan hasrat di hati
moga terubat segala
keresahan di jiwa
tak pernah ku ingini

aku telah pun sedaya
tak melukai hati mu
mungkin sudah suratan hidup ku
kasih yang lama terjalin
berderai bagaikan kaca
oh teman maafkanlah diriku

oh tuhan
tunjukkan ku jalan
untuk menempuhi dugaan ini
teman maafkan jika
ku melukai mu
moga ikatan ukhwah yang dibina
keahkirnya

redhalah apa terjadi
usahlah dikau kesali
mungkin ada rahmat yang tersembunyi


26 sept 2007

lesen besar itu..

arini adalah hari mercu kokurikulum sesi sem 1 2007/2008 bersamaan 14 ramadan 1428H. maka beramai2lah student yg amek koku berkumpul di cafe kampus industri utk memeriahkan keadaan. aku juz ada kat booth pd pkul 10pg..sesampainye aku kt sana, aku n naqib (mantan ydp mpp yg juga kwn ku..hehe) dberi tugasan menjadi jurufoto utk montaj keseluruhan program bg acara perasmian pkul 3.30ptg nnti. maka berseronoklah kitorg sbb di beri peluang menjadi jurufoto yg kononnye professional..amature actually! best gak..bcos ni pengalaman yg tak sumer org dpt. ye lah, dlm ramai2 yg amek subjek photography, aku n naqib je dpt..hehe. jenuh gak la sbb kitorg d kehendaki men'snap' 240 gmbo dimana 10 keping utk setiap booth. dah la tgh2 kelamkabut org wat keje..bukan pe setup should b settel at 10.30pg, tp time 2 derang br nak tampal2. haduss...rosak program. tp xpe, dh nama pun fotografer..we adjust everything to make it complete. but, aku tak pakai editor ek. ni trus je dr camera msk pc, trus wt montaj. around 12pm, aku p bejalan smbil membawa dslr camera itu ke merata tempat. juz nak snap pe yg best..n aku jd jurufoto berbyr plak time tu. hihi..bleh wat duit raya ni. dlm pkul 3.30 ptg, majlis perasmian pun bermula. mula2 aku ngan naqib nak serah camera tp en mat noor kate juz pegang dlu. i bg lesen besar kt both of u. kang prof berucap p dpn stage snap gmbo..ngat, u bleh mengarahkan sape saje..n jgn malu2 or takut2. belagak la jd yg professional..hehe. pe lg, aku n naqib tak lepaskan peluang tu. bnyk sgt yg kitorg belajar td..antaranya, berebut ngan en mat noor utk amek gmbo prof dekan pusat bahasa dan pembangunan insan time aher2 majlis berlangsung. hampeh tol en ni..hehe. tp tu pengalaman..aku ske ati je jln kemane2 pon. tak de pegawai marah, tak de sape nak bising or arahkan ko suruh duduk dlm barisan cam student laen. hihi..i hope, satu ari nnti aku mmpu bli camera dslr itu..n from now, photography is my part time job n hobby. =B

25 sept 2007

izwan burfday

salam! td dpt msg dr dekda..along, to day is izwan's burfday. huhu..sesungguhnya aku lupa psl burfday si kecik comel ni..hehe. happy burfday to u..ceh! mcm izwan tu pndai baca je aku tulis kat sini. nway, be a good boy n moga impian achik nak adik dia jd doktor tercapai..ameen.

21 sept 2007

kisah pembunuhan kejam!!!

semalam, tgh2 aku msg2 ngan kak nat, aku dberi tau yg mayat budak dlm beg yg djumpai adalah adik nurin jazlin yg dlaporkan hilang dlu. ya allah..mata aku time tu trus berair..sayu jdnye. then, pg td sempat dgr hot fm..derang kate mak ayah dia tak ngaku yg tu anak derang walaupun result dna test padan ngan derang. hem..secara psikologi mmg la ssh nak terima..juz imagine, mayat djumpai dlm beg sukan..dgn keadaan mayat yg sgt menyedihkan. kajian menunjukkan ada kesan rogol, penderaan..paling tak bleh dterima akal manusia, derang mskkan timun n terung dlm badan dia..how come??? aku rasa penjenayah tu mmg 'cacat mental' la..ptg td aku bc paper..begenang air mata aku. pe salah budak semuda dan selemah nurin? yg menjadi persoalan, kenapa penjenayah tu anta blk adik nurin bl dah jd mayat? nape tak letopkan je mcm kes altantuya..senang..bnyk bukti yg bleh dipadamkan..aku sgt setuju ngan pe yg penulis kat utusan tu tulis..penjenayah tu mcm mencabar polis, family n mainkan psikologi kita semua. then, td catt ckp mak ayah dia dah admit tu adalah arwah nurin, n nak kebumikan. imam yg solat jenazah tu menangis solatkan jenazah..ya allah, kau tempatkan arwah dikalangan hambamu yg kau sayangi..al-fatihah. wat sume rakyat Malaysia yg sentiasa prihatin, jagalah anak2 n diri anda sebaik mungkin kerana mende ni mengingatkan kite bahawa dalam kite seronok2 memberitahu dunia negara kita aman n selamat, masih ada insan2 yg 'tune otak dia tak brapa btul' yg sentiasa membahayakan org lain.

20 sept 2007

antara shahir dan lah!

salam..td aku dah wat lab PID control using simulink analysis. mcm biasa la..bnyak sembang dr wat experiment. dah penat borak2 antara kitorg yg tak berapa phm bout simulink ni, lah dtg menyebok. pada hal b4 this, dia tak penah la nk dtg kt group aku..dia dtg ngaco si mario wat keje..then, aku pun join da club..hehe. pas beberapa ketika, aku ckp ngan mario..muka lah mcm shahir la..pe lg, mario senyum lebo je. then, mario tgk muka lah, dia senyum..hehe. dek kerana lah yg sgt pemalu, sudahnye mamat tu balik ke tmpt duduk dia..dia cite pd raus n atok. pastu derang same2 gelak..haha. time tu muka lah mmg merah gle..plus, senyum2 malu. huhu..pelik la clasmate aku sorang ni..bknnye dia tak kenal aku..huhuhu.

No comments: