Monday, October 29, 2007

28 oct 2007

ngantor duit raye ke kedai..

halooo..smlm aku p jj..bli cd 'mestica 313' hehe..25.90..tp nak dgr punye psl, takpe. then, msk popular book store..cr pen sebenarnye..pahtu aku p cr buku hm tuah..ada bagus, bagusss..25.90 gak. buku pnye psl, takpe..kalu ngan ayah bleh la shopping buku..hehe. kalu aku je..habih la duit. ni pon part of my duit raye + duit belanja...hoho. tak phm bl ada org pk bli buku ilmiah 25.90 tu mahal..pd hal dok bli buku hiburan yg tiap2 bln tu tak pe plak. pelik la manusia ni..pd hal, bli buku ilmiah ni..telaga biru sdn bhd, kompeni islam..so kita bantulah saudara islam kita. dpt gak meningkatkan motivasi diri. yg p mengumbang kat hiburan tu pesal? pe kita dpt? kalo kite bleh glemer ngan bc buku tu tak pe gak..nak glemer, kwn la ngan org yg sedia glemer..ehehehe.


27 oct 2007

kepeningan + keboringan = kerugian

hari ni, satu ari aku dok umah..sblh siang la. pas bsh bj, mkn megi..nyum3..then, ngadap buku machine design yg hamper 2000page..hoho. bnygkan la tebal mane. sumenye juz utk siapkan my last projek nih! nak kena design gear n bearing utk lifting crane..huhu. penin, boring, penat..segala yg sewaktu dgnnya la..aku mencari2 maklumat yg ada. tak ssh poun sebenarnye, tp da tak bape phm gear n bearing design..tepaksa la aku study blk beberapa term yg sgt pntg dlm gear n bearing. kalu nak diikutkan sgt boring n penin ni, aku sndri yg rugi. atleast, gear system aku da siap td. ni hang jap ngan bearing plak..nak kena baca blk term2 yg ada..huwaaa. sblh mlm, konon2 online nak cr bhn utk design la..dpt sbnrnye..tp bleh plak aku p update segala blog ni..hehe. kan dah new face..=B. aku da tambah link br kat situ..khas utk mereka yg nak tau perkembangan terbaru angkasawan negara kita..check it out ya!

p/s: ada org kate government kedekut utk bgnkan aerospace. ye ke? setahu aku, government tak cukup duit adala..hoho. yg pasti mende ni tak merugikan pon..

No comments: