Sunday, October 07, 2007

7 oct 2007

Mimpi Yang Indah

Telah ku lalui jalan berduri
Sejuta harapan terus ku pertahankan
Bukan mudah menggapai bintang
Bersilih dugaan mendatang

Di sebalik kepayahan
Di situlah kekuatan
Tekad hati azimat di perjalanan
Mengejar impian

Pabila laluan seakan sukar
Bagai tak terdaya untuk terus bertahan
Namun kasihMu menyedarkan
Aku tak pernah sendirian

Di sebalik kepayahan
Di situlah kekuatan
Tekad hati azimat di perjalanan
TInggi langit mimpi ini

Tak ku ragu untuk membuktikan
Indah bintang yang terang bukan khayalan
Tetapi kenyataan

Akan kau saksikan kesulitan ini
pasti berganti kebahagiaan
Telah pun kau dengar kisahku ini
Pernahkah cuba kau mengerti

artis: Mestica
album: 313

6 oct 2007

berubah utk cemerlang!!!

hari ini merupakan hari yg sgt energetic bg aku. juz imagine, aku tdo 2 jam je sbb siapkan technical report utk pbl thermo n design..tp tak la penat sgt..may b sbb pose kot..(ada hikmah tu..) mlm ni nak wat termo lg sket, sok pg smbg design plak. kasi siap trus..isnin dah bleh print, selasa dah bleh submit..huhu. dikepenatan ini, ku merenung baki masa yg ada utk idup ini..and i realize that since going tru this 3rd year, i juz alone..alone to keep up my good job..no more friends around here that always want to 'share' a lots of work with me..sorry beb! i've to do this..dah taun 3 takkan nak kena suap lg..cari la sendiri eh. aku pun work up sendri..takde pnjm @ copy dr mana2 student. and i've to stand alone wif my life..yg makin mencabar..dgn beberapa tekanan such friends n healthy..hem..hidup mesti cemerlang. nak cemerlang kita kena berubah..utk berubah, a lot of pengorbanan terpaksa kita buat. for this while, i'm happy with my change even sumtime it look like..being lonely..huhu

No comments: