Wednesday, November 07, 2007

adee in person

this week gonna be 'adee in person' week..ptg td, aku meet dayah..dak forum saujana, then esok jmpe kak natrah, kak qider n jannah..lusa, jmpe loli plak. dah lama tak jmpe minah ni..hehe. dah macam yb plak aku ni..sana sini jmpe org..haha. then, mlm td aku berkesempatan mmbaca komen psl program angkasawan negara. kalo slalu bc kt web rasmi, sume org puji..kire salute la aku pd sume rakyat malaysia..(mungkin juga yg mlawat web rasmi tu dikalangan mereka yg berpendidikan tnggi n open minded). nape aku ckp camtu? sbb aku bc komen kt satu web ni..punye la org ni tak puas ati..siap kate mcm2 la kat program angkasawan..takde yg bgs la..membazir la..baik bg kat org miskin la..bla..bla..bla..hem, naik tak phm aku. bkn pe, kalo nak kire rugi..ada ke istilah rugi dlm menuntut ilmu? bkn tanak bantu org miskin..tp kite tak mampu la bg sume org kaye kalo derang sndri mls usaha..ada btol? elok la ada program angkasawan ni..sume org dpt impak +venye. anak2 kampung pun dpt blaja sains angkasa pasni..tak mcm zaman aku skolah...nak tau psl sains angkasa kena cari sndri. magazine yg berkaitan sains angkasa pun harga 13 hengget..mana nak cekau duit kalo anak org ssh..jd, jom same2 kite tingkatkan aura2 +ve di dlm hidup kita..ada bagus? bagusss..

No comments: