Thursday, November 15, 2007

do i...

sejak beberapa hari kebelakangan ni, aku sokmo ngadap citer korea..tajuknye, 'bad family'. seriusly to say, mmg best. aku addicted da pon..bnyk pengajaran yg bleh d amek dr citer ni..citer ni mengisahkan sorang gengster yg bekerja sendiri utk tebus kesalahan dia pd big brother derang. then, dia d beri satu tugas utk menjadi 'similar family' pd sorang girl yg hilang ingatan akibat kemalangan jln raye..mcm2 mende yg jd sepanjang nk kembalikan memori girl ni. yg pasti, bnyk masalah org lain turut tersetel sepanjang citer ni. also, pengajarannye pon bnyk gak. aku sendri hampir tersedar..aku menghadapi salah satu masalah sebijik macam dlm babak tu..but different situation la.. kdg2 aku tipu diri aku sendiri. i've score everything not becoz i want it, but to make my self happy. some look it as ok. even i've many problem, i still score what ever i faced. tp nak hidup bkn mudah..tatau nape, ati ni da tertutup utk menerima sesapa pun dlm idup. i glad, if i could never think bout him. now, i'm going to built up my own future. i'll be an engineer..da most important person in development area. insyaallah, ada peluang..i'm serious to join 'program angkasawan negara'. this is for my self, my family n my islam. sekarang ni nk kena truskan idup seperti org yg luar biasa bgs..thank allah, giving me a motivation for every day when i start my new day!

No comments: