Tuesday, April 08, 2008

ceritera kerja..huhu

semalam yg penat blm lg hilang, aku d kejutkan pkul 6.20 pg..ish..nak je tdo lg. tp cm ada energy plak, aku bgn gak! pas mandi, solat subuh..mcm biasa la. da siap2, salam ma..smpe tmpt keje, aku jln lmbt2. jam br pkul 7.37 pg..aku kena ada kat dlm COB room jam 7.55 pg. scan card..7.39..huhu. smpe je kat changing room, eh..mesin die attach ASM x jln? (aku jengok kot pintu kaca air blow room). masih melambat2kan langkah, all staf dok kat line belakang..d lindungi oleh mesin2 yg besar. kirenye kalo bapak jepun (en tanaka) lalu, x nmpk la pe yg sedang berlaku. aku trus ke belakang bl msk COB room tu..visual incoming inspection! riveting holder..ya ampun..kecik, bnyk lak tu. ntah, bebelas2 ribu rasanye..aku tlg gak mula2 memandangkan x ada mood nk ngadap pc d dpn. kejap2 nmpk bro. bullet, engineer dtg tgk mesin dr luar..PWB xde stock. br issue ptg semalam! pkul 2 ptg, aku trus p opis engineer..mencari2 bro. syairi. naseb dia ada..setelah berbincang2 (ala2 engineer gitu..) ni tugasan br..1..bla..bla..bla..2..bla..bla..bla..setelah dpt sume bhn, aku kembali semula ke COB room. skrng rs mcm aku jd process engineer dlm blk 2. pas solat zuhur, aku truskan experiment. checking led die yg besarnye hnye 0.25mm cubic. pakai microscope yg hnye zoom x 4.0..nmpk, tp tak bape best. akk operator tu tgk je aku..pelik sgt ke? aku habiskan masa d dpn pc je..ckup time, blk umah. on da way blk umah..aku xcident! pakcik tu yg salah. nyelit x tgk kiri..seb bek sempat break even da kena motor dia..aku? jatuh pas x mampu kawal motor..wave kan berat..truskan perjalanan walaupun cm nk nangis. kuatkan semangat..ni sume pengalaman. smpe umah check moto..ok, except..side mirror. senget gle..ayah tnye..truk ke? tak..this side mirror..owh..ok2. kang ayah btulkan..ngatkan pecah ke..kena gnti sepasang tu kalo pecah..wanna use this motor. pas solat asar, ngadap tv..bella. cm mls kuar cos tgn n kaki terasa sakit. abes solat maghrib, mandi. hah? kaki kiri lebam! besar la gak..pelik, yg sakit kaki kanan..huhu.