Wednesday, April 16, 2008

it's SAUJANA's day!

sebelas taun dlu..still remember d mana aku ketika itu. kanak2 sekolah yg mencari2 haluan dan idola dlm hidup. syukur, aku d sekolah agama ketika itu. SAUJANA dgn lagu keluarga bahagia cukup menarik minat.bemula d situ, aku terus mengharungi segala onak dan cabaran..aku sgt respek pd hakimi, skrng da jd engineer d HP.mmbr2 kat sekolah penah heran..cmne ko blaja ek? cm ada xtra power aku tgk..da la x penah stay up..tup2 result, gempak! jwpn ringkas..SAUJANA. masih segar dlm ingatn saat2 ditawarkan ke pusat matrikulasi..sedih sbb tepaksa terima twrn sekaligus melenyapkan impian utk further study kt jepun.time tu family sgt ssh..ayah x mmpu nk byr fee. tp tuhan maha kaya, msk je matrik, aku slalu gak email kimi d jepun..(till now semangatnye ada d hati ini). lepas tu trus rapat ngan sumer ahli saujana..especially, pyan. nak2 lg skrng d melaka..dekat je nk trn kl..hehe. thank god, kurniakan SAUJANA dlm idupku. skrang..aku berada d taun akhir mechanical engineer. bak kate pyan..thermal fluid? horror nye bunyi..hehe.

dan sepanjang 5 taun kenal n rapat ngan pyan, sshnye being SAUJANA. tp utk perjuangan dan sayangnye mereka pd peminat, jatuh bgn sendri..kimi, engineer d HP. salah seorang drpd presenter d konvensyen kejuruteraan sedunia ketika d thn akhir degree dlu. Dr idzu, dah jd doktor sakit puan d HKL. dia seorg yg cukup focus ngan keje n study..selain caring, romantik n kelaka..hehe. Dr leyz..kini suami dan doktor. aku lupa plak nk tnye mmbr aku..dia doktor bhgian mana. kebetulan mmbr aku nurse kt tmpt dia keje.Pyan, kini bergelar pengusaha..usaha mencari peluang menaikkan SAUJANA sekali gus cr duit poket sendri. org yg plg bnyk bekerja utk SAUJANA. skali pk, x reti penat ke mamat ni? aku bnyk gak tlg dia..dr pilih tajuk lagu smpai la ke gathering peminat+SAUJANA. cukup mesra n peramah. n..plg kurang marah..hihi. Aza, masih belajar..menyambung pelajaran d UiTM. org yg plg kurang kedengarn ceritanye dr mulot pyan, tp sgt kreatif dlm peghasilan lirik n lagu. terbaru, Najer..dlu ank buah pyan, skrng team mate..tukang makan plg best. matang dlm segala hal..ske merapu gak, depend pd org yg dia kenal la..br menamatkan zaman student d UIA dlm bidang manufacturing eng. Shahir, adik kesayangan pyan..merangakap adik paling hensem yg aku kenal. even sumtime sengal, sgt pemalu n pendiam..kecuali org2 yg dia rs dia bleh going 2gether..jugak bakal menjadi seorang lg jurutera muda mekanikal. insyaallah, u will bro!

td tgk blog natt, wah..mkn ati tol dia ni..chantek sgt gmbo tu. actually, aku ada niat nk wat sumting 4 them..but very bz rite now with da Industrial Training stuff! sory guys!