Wednesday, May 21, 2008

selasa, 20 may 2008

hari ni aku bgn seawal pg..solat subuh! pastu baring2 jap..cukup time, mandi n get prepare 4 driving class. ni kali ke 10. so pasni ada lg 3 jam. 2/6 aku test jpj. agak gementar sebenarnye..tp setakat ni, aku konfident je. td p jln raya pn da ok..xde kena marah ke pe..dpt lak cikgu zaki yg baek lg soft spoken. best dpt cikgu gaya dia. siap sembang2 lg..tym driving dlm litar plak, sempat wat 2 pusingan je. stat ngan bukit, msk parking n 3 penjuru. everything going smooth..cume beberapa kali gear x msk n mati enjin! huah3..aparah..da blk umah msg2 jap ngan natt n sya (dak ni aku kenal kt driving skul). pastu wat urutan kaki..dlm pkul 4 gitu, aku ngadap game! pkul 5 ptg: my sponge time..hehe. spongebob le..ngadap tv9 lak. abes je cite span kuning tu, aku lelap. penat seh sebenarnye..mmg cr alasn je nk tdo. kalo trus baring, mmg x tdo le jwbnye..dalam 6.15 ptg gitu, mak kejut. bgn la oii! x elok tdo ptg2. btol la tu..penin pale d buatnye..pas mandi, aku keluar. niat nk jln2 ngan my lil kid, izzwan. skali tdo lak dia..aku pn wat la mende br. aku duduk d 'kerusi bacaan' ayah kat luar smbil dgr lgu gune mp3. pe lg, buka buku 'fikir2lah' by HM tuah. best jugak sesekali wat begitu..hehe.

ahad, 18 may 2008

Hari ni merupakan hari yg meriah d umah En.Nizam Abdullah (my dady). y? sebab sume org ada..joi blk dr beseri jumaat aritu, kami yg laen seperti biasa mmg d rumah n ayah konon2nye 'on call'..(pd hal mmg niat tamau p keje). actually, ayah ada meeting persatuan bekas tentera arini. so awal2 lg dia da ke tmpt meeting. then, blk umah at tgh ari..siap2 plak p kenduri d umah kwnnye.

mak: ayah bli 'massager' yg boh kt kaki tu..ptg kang smpe.
aku: bape ribu?
mak: should b 2699, tp ada diskaun..so, 1699. hem..ayah hang tu bkn bleh ada duit, ada je mende nk d bli.
aku: ayah tu kalo dpt 100 000 satu hari pn leh abeh kan? hehehe..
mak: mmg..huhuhu

ptg tu smpe la alatnye..multifunction! ni massager yg depa gune kt klinik n hospital. elok la org cm ayah n mak pkai..da tua2 ni, kesihatan harta plg berharga..x gitu? aku pn turut menggunakan khidmat 'tukang urut' electronic ni. best, 1st time wat..mmg lega n fresh! then, mlm tu sume org nk try..termasuk la ammar yg kakinye amat kecik n x sesuai..hurmm..

No comments: