Monday, May 26, 2008

thousand mile's smile..=B

salam...semalam yg penuh dgn aktiviti. sampai je umah, satu badan sakit. x cukup rehat! tdo pn awal gak..ni br ada kesempatan nk menulis.

seawal jam 7 pg, aku kuar umah. kami berkumpul d bwh pokok ceri dpn umah..menunggu ikin yg sokmo lmbt dr kitorg. ct x dpt join psl bgn lmbt. dh cukup korum, kami berjalan ke taman rekreasi..sampai je kt sana, trus warm up n senaman. dh lame plan, arini br jd..huhu. 7.50 pg, we end da session. berjalan pulang smbl bersembang2..lepak2 jap, pkul 8 pg kami bersurai. aku msk umah, siapkan sarapan pg yg penuh serat..hehe. siot je..pastu trus iron bj kurung..mandi..siap2. pkul 10 pg, my family n i stat our journey to meet kwn lama ayah d sitiawan.

perjlnn amek masa 2 1/2 jam..sampai je kt sana, ayah n hj silah (pemandu pelancong hutan belum, perak) berpelukan melepas rindu. dah 28 tahun x jmpe..mmg derang cukup seronok. terharu jugak aku tengok..almaklum, ayah mmg sentiasa keep in contact n mencari kwn2 lamanye. ni jmpe pn psl anak dia kenduri kawen. selesai makan n sket sembang, kami berangkat ke lumut..

sampai je kt sane, kitorg lepak kt tp pantai..lumut water font..ni je gmbo yg sempat snap..lupa bwk 'canon ixus' lak..ni snap pkai camera hp je. best gle kena angin laut. menenangkan fikiran yg agak x ketahuan ni..huk3. then, kami gerak ke D'mara. mak nk cr baju n keropok ikan utk d bawak pulang. dah jmpe, sume org cr baju masing2. aku dpt selai baju batik..30 hengget. cover duit baju yg aku tak bli time cameron aritu..hehe. pas pekena air kelapa muda, kami bergerak pulang.

sampai umah dlm pkul 6.50 ptg. sempat gak aku tgk nmi jap..juara, mcm mggu lepas2. then, kuar jap lepak d padang ngan ikin, ct n mina. izzwan ada gak..sibok nk naek buaian..aku la kena anyun kan..hishhh.. da mlm, mandi n baring2..sume org da penat. aku lg2 le..tdo pkul 3 pg..tgk citer locust: day of destruction. bgn pkul 6.30pg, joging..pastu da x tdo. huhu..penat..zzz

hem..sepanjang perjalanan kitorg gelak, gelak dan gelak. aku, ammar n danial d belakang. ada je mende nak d gelakkan..hehe.

2 comments:

ijad said...

awak buat apa kat pantai tu.. mandi ke..

adee said...

hah? x penah pulak tgk org mandi kat lumut water front tu..huhu. p lepak2 je lo..