Wednesday, May 21, 2008

to be strong like Pak Lah!

ptg semalam kite d kejutkan dgn kenyataan tun dr yg keluar dr umno. aku pn br tau pg td..actually, aku x ske nk amek tau hal2 politik ni. maklum, sgt jahil dlm bidang ini. better jd pemerhati dan cari motivasinye..itu je. okeh..to b strong like Pak Lah! tu yg dpt aku simpulkan buat masa ini. since national election tempoh hari..kekalah BN jd isu..dia kena kutuk! pastu isu harga beras..dia kena amik tindakan. sume rakyat bising2..kecoh2. skrng tun dr plak kluar parti..then, kalo pak lah berundur, dia nk join blk. fikir2 lah kan..kalo kite d tmpt dia, pe kite rasa? mak slalu kate..tu sbb dia jd perdana menteri! btul tu..bkn buleh calang2 org nk pimpin negara. cm pak lah ni..kalo EQ x tinggi, kalo x kuat motivasi diri..silap2 da trn bwh lama dlu. tp dia? still ok..xde kena serangan jantung, masih buleh senyum..walaupun sometime nmpk bias2 kerisauan d wajahnye. ni lah motivasi namenye. tahniah utk insan2 yg sebegini..walaupun kena hentam teruk masih meneruskan perjuangan. masih lg steady..hope, satu ari nnti aku pn akan sekuat ini..tp xde la smpe nk jd perdana menteri..hehe.

No comments: