Saturday, October 11, 2008

Kisah Minggu Ini (KMI)..hehe

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. harap2 semuanya sehat belaka. sorry la ek, kekurangan masa utk update citer terbaru tentang diri ini. Rabu lepas, 8 oktober 2008, genap sudah umor ku 22 tahun..tiada sebarang sambutan disini. hanya doa mengiringi masa meningkatnya usia. kunun2 mau duduk dan berfikir sejenak, apa yang dah dilakukan kpd hidup ini, jasa apa yang dah disumbangkan utk agama dan negara.. tp, waktu ku terbatas. sibuk2 final touch-up PSM 1 yg perlu dihantar pada keesokan harinya. hanya beberapa harapan yang berbisik di hati ini..
  1. Menamatkan pengajian peringkat ijazah yg kini bakinya 1 sem lg..insyaallah.
  2. Mengekalkan dan meningkatkan pointer..(ssh sket la yg ni..huhu).
  3. Menjadi insan yang taat pd agamanya..
khamis, 9 oktober 2008..selesai sudah submission of PSM 1 bg seluruh warga tahun 4 (FKM UTeM). malamnya, ada majlis jamuan hari raya serta perjumpaan PA (penasehat akademik). meriahnye majlis, yg beragama islam, melaram baju raye masing2. Heinsen jugak memakai bj melayu..(dia ni non-muslim, sarawakian). sempat juga kami berposing..amek gmbo klas..fiza mintakk..(fiza ni dak klas aku time thn1, dia tuka ke ukm bl naek thn2).

Jumaat, 10 oktober 2008.. hari bermalas2. tp dlm malas2 tu, siap jugak report hydraulic and pneumatic aku..hehe. then, ngadap laptop..update sane sini. setelah petang, keluar makan and bli barang dapor sket.. smpe umah, buka tv3. Ayat-ayat cinta ditayangkan..mmg laen dari yang laen la..latar pn agak berbeza. namun maseh ada beberapa kelemahan yang perlu dibaiki utk make it really real..hehe. mmg cam tergamam juga aku..otak maseh terkejut selepas tgk citer tu. kalo aku ditempat aisya, gi mana ya? hurm..antara ayat yg sehingga sekarang maseh berlegar di minda yang sedar ini.."sekarang aku faham, antara cinta dan keinginan untuk memiliki..jauh bezanya". aku sendri kat mana ek skrang ni? cinta atau keinginan utk memiliki? dihati ini..hanya tuhan yang tahu..

pissttt..cuma ada slack la sket..org islam bg salam pd yg bukan islam, mcm kurang kena je. dlu masa blaja, ustaz kate xbleh bg salam kat org bkn islam, tp kalo derang bg salam, kite boleh jwb.

No comments: