Monday, December 22, 2008

Family gathering 2008

salam..jumaat lalu (19.12.2008), berlangsungnya family gathering sebelah mak aku. keputusan yang dibuat sangat last minute..bayangkan kompom nak buat mende ni jam 10.30 mlm, khamis. jumaat pg, lebih kurang jam 9 pg, keluarga aku bergerak ke tapah..(umah maksu). sepanjang perjalanan, ada saje mende yg best jadi.

jam 12.30, kami tiba di umah maksu. kediaman ala-ala old english..actually, umah ni pegawai british pnye..kami diberitahu maklang dah siapkan ayam untuk bbq, ayah ndak pn join juge..makcik dr kedah jugak dlm perjalanan. wah, meriah sangat. jam 3.00 ptg, family makcik smpe. trus siap2, turun ke kolam TNB. lokasi gathering kali ni..taun lepas d villa TNB PD. sampai je kat situ, ujan renyai2. tunggu jap, terus basahkan badan..terjun kolam! dah lame ngidam neh! dlm pkul 4 gitu, maklang n ayahndak smpe..bertambah2 meriah jadinye. maka kami, kazen2 yg senior wat water confident test..(ni xde life jacket ek..) dah setel, maksu ajak lawan bola jaring dlm air. penoh gelak tawa..smbil sakit perot. kembung perot pon ye jugak..tetelan air time rebut bola..kui3..


makan time! ibu2 naik ke atas, tlg masak ayam bbq. kazen yg senior mengajar kazen yg junior, skill yang wajib ada pada setiap ahli keluarga besar ini..BERENANG..hoho. aku siap kene tolak pelampong syafiqah lg..nk jugak ke tempat dalam dak ni..sabo je la. pastu, naik atas, ngap! lapo seh..hehe.

dah siap makan, aku trn balik ke kolam. boh pelampong di bawah kepala..dan berehat melihat awan yang kian cerah..tapi kaki tetap mengocak air. kalo tak tenggelam le jawabnye..ehehehe. dlm pkul 7 gitu, naik salin baju smbil yg lain kemas2..dah siap, kami pulang ke rumah maksu. malamnye, pas sume solat, paksu ajak main badminton. tournament la plak..tp mmg pecah perot tgk gelagat kazen2 yg sekolah rendah main badminton..hahahaha. setelah jam pkul 12 mlm, sume lena tak diulit mimpi..tido mati lantaran kepenatan. seb bek xde sape yg mis suboh..tahniah2..hehe.

No comments: