Saturday, January 17, 2009

coretan yg fakir

salam..lame jugak tak berblog. kesibukan melanda ketika ini, walaupun masih ada klas yg blm mula lg. dah 2 minggu aku run experiment utk PSM. hurm..hari ni besday hakimi saujana (dia ni idola aku tau!) hepi besday to u.. hurm..mlm td ada la aku tgk video di youtube psl sambutan new year br2 ni. part yg mula-mula tu dah cukup bgs, siap ada ceramah. tp bila dah ujung2 nk msk taun br, lain plak jdnye. tepekik telolong. tu la org melayu..dr dlu mmg begitu. kadang-kadang aku jd pelik, tak boleh ke kalo tak sambut dgn cara yang ntah hape2 tu? naseb baik aku tak pernah dididik begitu oleh ayah ibu, mahupun masyarakat sekeliling. syukur tuhan masih melindungi aku. pada aku, sebagai seorang yang terpelajar, baik dari sudut akademik mahupun agama, bersosial ada cara dan batasnya. walaupun kita join saja, isolated dr wat benda yang bukan2, kita ttp bergaul disitu. kadang hairan, orang yg ada pendidikan tinggi dlm bidang agama, sampai U lg tu..same je hanyutnye..huhu. maka itu, pendidikan agama perlu bermula dr sekolah rendah lg..baru la sebati dlm diri..insyaallah.

taun ni Isya (6 thn) start ngaji quran..rajin2 bace quran tau. jd cam Izzwan, br 2 thn, suke dok tepi org yg bc quran. siap pegang rotan lg..Jd assistant mak kalo ammar salah bace..huhu

No comments: