Sunday, February 01, 2009

i dont know what happen

jumaat lepas, nat msg aku..cerita ttg seorang insan yg amat aku kenali. lantas SMS dibalas dgn nada kurang senang. sy tak bleh terima hakikat kalo itu mmg orangnye. pg td, dlm keadaan agak mamun..msg nat mengejutkan aku. dr dok berbaring, aku dapatkan laptop n trus open kt website tu. ya allah, ape dah jd? mmg dia..tak payah nak nafi lg.

sedih! malu? hanya tuhan yg tahu. insan yang sentiasa aku sanjung selama ini..berdiam diri ku kira hibernasi. mahupun bekerja kuat menyahut seruan fardu kifayah, penyelamat nyawa manusia. rupanya dah terpesong jauh. ntah apa yang menyebabkan dia jd begitu. aku buntu.

dia pernah mendoakan kejayaan aku satu ketika dulu. what happen to u? mana hilangnya ilmu agama yg diajar. mana perginye al-quran yg selama ni dijunjung, dipeluk dan dicium? kenapa tiba2 jd insan yg tak tahu diuntung? aku sedih sangat sebab dia professional muslim yg terdidik. kini sendiri mengundang petaka.

pada sahabat yg rapat dgnnya, aku pohon agar kalian bantu dia. jgn membencinya. dia perlu dibantu..aku? hanya mampu terus berdoa agar tuhan bukakan pintu hatinya. doa sahabat kepada seorang dgn ikhlas, akan dimakbulkan.

No comments: