Wednesday, March 25, 2009

La Tahzan...

dalam keadaan sekarang ni, terlalu banyak perhatian yang diperlukan bg seorang pejuang dlm usaha menukar title..from student of degree to degree holder. dan sekuat mana ketahanan mild steel bila melalui ujian tensile test, sekuat itu lah semangat dan azam yang diperlukan. cuma..jangan ikut profile plastic deformation sudah..patah di tengah jalan. ''hurm..engineer Dalila, what do u think about this?", tnye En Zaid. masuk kali ni, dah 2 kali aku dipanggil 'engineer' oleh lecturer.. dan itu sentiasa mengingatkan aku bahawa aku mampu! terima kasih pada mereka2 yang telah memberi motivasi dan kepercayaan pada aku selama ini. aku harap, aku dapat kecap title tu suatu hari nanti. ya..rezeki tu milik allah, tak siapa tahu.

tp entah kenapa, lately..hati sangat senang utk sedey. nak happy? sgt la ssh..tekanan mungkin. biasa lah waktu2 penghujung begini, sume orang jd tak betul..baik tindakan mahupun pertuturan. sebentar td membaca buku 'tau tak apa' tulisan HM Tuah..salah satu tajuknye..jangan bersedih! sbb sedih bwk ke gagal..sian kat hati ni..tertekan. so, hidup kena happy..senyum lah jugak..walaupn pahit..kan?

masih teringat pada pakcik yang jd tukang sapu kat fasa b td. dia dtg bwk kacang..'dik, beli kacang..' aku plak menolak utk beli..sebenarnya, aku tgh membaca td. so, tak mau diganggu. sian la plak kat pakcik tu..usaha menambah pendapatan. tp aku yg ada duit ni, tak beli pun. hurm..pe salahnye membantu kan? esok, kalo pakcik tu ada lg..aku beli!

No comments: