Monday, April 20, 2009

senyum..senyum..senyum..

diri ini tersenyum sendirian..mulut lancar menyanyi lagu 'mimpi yang indah' nyanyian kumpulan mestica..humm..aku da penah tulis lirik lagu ni kat blog ni..tp xpe..aku boh lagi sekali..

Telah ku lalui jalan berduri
Sejuta harapan terus ku pertahankan
Bukan mudah menggapai bintang
Bersilih dugaan mendatang

Di sebalik kepayahan
Di situlah kekuatan
Tekad hati azimat di perjalanan
Mengejar impian

Pabila laluan seakan sukar
Bagai tak terdaya untuk terus bertahan
Namun kasihMu menyedarkan
Aku tak pernah sendirian

Di sebalik kepayahan
Di situlah kekuatan
Tekad hati azimat di perjalanan

Tinggi langit mimpi ini
Tak ku ragu untuk membuktikan
Indah bintang yang terang bukan khayalan
Tetapi kenyataan

Akan kau saksikan kesulitan ini
pasti berganti kebahagiaan

Telah pun kau dengar kisahku ini
Pernahkah cuba kau mengerti

kenapa senyum2? satunye..segala impian (setakat di peringkat sekolah menengah dulu dan semasa sgt admire ngan hakimi saujana) hampir tercapai..seluruhnya. wanna do engineering, almost done..wanna get degree in engineering, almost done also..wanna have the final project going to engineering conference..done! ehehehe..cume kimi pnye ke international, aku pnye masih di mesia la..kan? hihihi..yg penting jati diri..aku buat bukan sebab nk jd cm dia..hehehe.

yg kedua..mimpi yg indah..actually mimpi yg bongoks! tp jd indah bila terkenang, dok gelak2 sorang2..hati pn jd senang..tiada duka lara..kan? harap boleh sentiasa tersenyum..dengan ikhlas dan girang sekali. hahaha..mimpi cik adee + mimpi cik natt..leh wat citer lawak kot..kui3..

melalui lagu ni jugak la aku dpt kekuatan..nape eh? ade chemistry kot..ehehehehe..tiada istilah lain ke yg bleh digunakan? ehehe. tiada maksud lain ye..jgn ade yg perasan lak..mmg suke lagu ni..kekuatan pd kata2 semangat dlm lgu ni. cume, istilah 'mimpi' tu secara psykologinye..tak ptt. mimpi mmg tak jd kenyataan..tp dah jadi lagu, sedap je kan. xpe la..sesekali break the rule to another creative work..doesn't matter..rite?

pastu kan..tibe2 teringat time cik natt kene buat gaye nyanyi lagu sepohon kayu time gathering taun lepas..hahahaha..masih neh dlm ingatan..mmg tak leh lupa..hik3..tgh nulis ni pun aku dok gelak2 lagi..seb bek kat umah, kalo kat cc kompom tokeh tu halau blk..keh3. good memory ya cik natt..hahahhahahhaha =B

ha..lg satu..mlm td sj cari2 gmbo terbaru saujana..tiada. tp sy jmpe gmbo pyan saujana dengan adik2 kumpulan zapin..hahaha. teringat plak dia bg tau aritu, br blk dr blaja zapin..aii..lawok2. ape2 je la pyan, janji bahagia..hehe.

No comments: