Tuesday, June 02, 2009

tajuk? ape2 pon boleh..

salam..moga semuanya sihat dan sejahtera. sejak semalam, CPU di kepala aku ni asyik mengulang fikir mende yang terjadi lately..dalam seminggu ini lah. macam2, dari kisah kenduri kawen rakan2 ku, kenduri kawen mereka2 yang bakal naek pelamin..(tlg la bincang2 ngan org laen same, agar date antara korang tak clash..), cerita2 mereka2 yang dah dan bakal bertunang (aku tak kesah pn kalo korang tak bg tau..itu hak masing2) tp kalo kenduri tu..habaq la nooo. kisah mereka yang masih keliru dengan 'teman tapi mesra' dan kisah mereka yang 'jatuh cinta lagi'..adehhh. dah macam kaunter biro aduan pn ada..hurm..macam merungut je cik adee ni..ehehe. tu lah dia..aku bkn merungut sebenarnye..cume sedikit capek ngan ragam2 mereka.

aku masih terus mencoba mengendalikan minda dan akal ku ini agar optimis seadanya. setiap kejadian ada sebab dan akibatnya. setiap kita perlu menerima seadanya akan akibat dari sebab sesuatu perkara terjadi. sebab tu aku slalu fikir sebab bagi sesuatu perkara yang terjadi..dan secara tak langsung, terfikir juga akibat daripada tindakan yang diambil. tapi selalunye akibat yang kita fikir jarang sekali sama dengan situasi sebenar..itulah hidup. tak 'steady'..sentiasa berubah berkadar masa. ingin juga rasanya menghentikan masa dan stay disitu. tapi mana mungkinkan? jadi, tabah lah menghadapi segalanya..

kepada mereka yang telah berumah tangga, selamat..selamat..dan selamat..
(khasnye pada: kazen ku..sory tak p: azalinor saujana: jiran2 yang terdekat kat sini)

kepada mereka yang bakal berumah tangga, persiapkan diri dengan ilmu agama..
(khasnye pada: kazen2 ku; korang jgn berebut date kawen ek: yuih; ketua dorm aku)

kepada mereka yang sedang mencari cinta manusia, cintailah tuhanmu sebanyaknya..
(khasnye pada: ni tak leh nak boh name..ramai sangat, all of us know who..rite? ehehe)

kepada mereka yang telah menemui cinta manusia, kompomkan dulu dengan 'tuan' (allah) punye cinta..(istiqarah k..)
(khasnye pada: kawan2 ku yg dah lame bercinta..)

kepada mereka yang berniat untuk ke mekah, fokuskan diri..
(khasnye pada: angah n family: dan mereka2 yang mmg dah lame niat nak ke sane..ameen)

No comments: