Sunday, August 16, 2009

antara teguran dan penerimaan

salam..pagi ini adalah pagi yang ceria. maka itu, aku mulakan hari dengan senyuman. penat sudah melayan kesedihan, kehilangan dia yang sentiasa menjadi ikon nasyid d malaysia. sungguh terkesan kehilangannya..namun kita yang masih hidup, kehidupan perlu d teruskan. teruskan perjuangan untuk mengecap kejayaan dan kecemerlangan. "minum milo untuk tenangkan diri. takmo sedih2x"..itu ayat aku tulis dlm fb mlm td. motivasi utk diri sendiri..see, i matured enough to solve my problem rite..alhamdulillah, till now..tiada lg air mata yg menitis. belajar mengawal emosi dengan baik. eh, panjang la plak mukaddimah aku kali ni..

hari blaja pasal 'interpersonal communication'. learn how to communicate effectively with each other..so, ptg td ada sesi 'breaking barrier' dlm klas. hurm..all the positive comment on me was ok. like what i want to hear..so, the changed i've made before is work..ehehehe. now, turn to negative part..huhuhu. aku boleh terima semua kritikan, insyaallah. aku agak open since membaca buku 'membina imaginasi cemerlang' dan 'membina jatidiri gemilang'. so, akan ku buang sikap yang tak patut itu. actually, aku tak perasan pun begitu ceritanya..mungkin juga disalah tafsirkan. setiap malam b4 tdo, aku mmg wat koreksi diri..check ada tak aku wat yg tak bape nak kena arini. but, its ok. we will see next improvement like they all want..and see how its work rite..nway, thanks for the kritikan yang membina! it really help me in order to be a better person future..

haa..next week da nak stat puasa. tapi puasa kali ni belum lagi terasa kehangatannya..huhuhu. but i really hope this ramadan become more 'meriah' from the previous year. ape pon, taun ni tiada baju raye yg specific..huhuhu. bukan pe, kat sini mmg kena pakai baju kurung je..so, bnyk je baju kurung baru yg dibuat khas sbb joint program ni..huk3. so, i would like to wish to all muslim in this world, happy ramadan..tingkatkan amalan, tetapkan iman.


pssttt...aku da upload gmbo community service kat sek integriti faizin tempoh hari kat flickr..click here to tengok-tengok ek..=B

No comments: