Monday, August 10, 2009

luahan rasa

salam..tiada apa yang wajib dilakukan ketika ini. alhamdulillah, modul problem solving tiada homework. semua aktiviti dilakukan di dalam kelas..bagus juga begitu sebab keadaan sekarang tidak mengizinkan. hampir separuh peserta gems hsh 02 kurang sihat, termasuk aku. so, tulisan ini hanyalah luahan rasa dari hati yg ikhlas. tiada sebarang isu 'bias'..

1. kebanyakan orang hanya pandai bercakap, tapi tak pandai buat. sebelum ni, aku susah nak jmpe org mcm ni..tau je la, utem kan hand-on. so, most of us kalo wat keje, jarang nak bukak mulut. tapi kat sini, aku realized obviously..ramai je yg mcm ni. bab mengarah, cukup pandai. buat cmni, buat cmtu..bila suruh buat, gagap..eh, gini ek? lorh..pulok. padahal, dia yang bg arahan td..pelik!

2. 'terrorist' in group dynamic. tau pe maksudnye? ginilah..bila wat keje dlm group, dia biasanye tak bg apa2 cadangan. pastu da nk ujong2, dia sibuk membantah. tu salah, ini tak betul. haa..org mcm ni mmg aku menyampah. kalo hari tak baik, aku tru je..jangan jadi terrorist! tlglah jadi team player.

3. suke sangat memberi alasan. yang ni pun satu hal jugak. pure malays are like this. kolot dan tak patut ade pada graduate. tak patut langsung. contoh paling dekat, sejak 2 menjak kat sini, we are use to make short film or video clip. yang bestnye, till today, ada lagi org yang tak pandai gune. bila aku cakap, ni la masa nk blaja..dia jwb, tak sempat dah..suntuk. so, agak2 bila nk blaja? kalo 4 taun b4 this kenal pc, tak penah gune movie maker atas inisiatif sendiri, agak2 lepas ni dah free2 nak blaja tak? aci kerat kuku jawapannye tak..

hurm..itu je kot wat masa ni. nnti kalo ada lagi, aku tulis..hehehe.

pesanan drpd dr danial zainal abidin:
we learn from the past but we have to move forward! that how life goes on rite?...

1 comment:

Tip said...

Sabar je dila,biasa la 2..time ne kawan pun leh jd lawan.