Friday, August 31, 2012

The Rich Man and a Poor Woman

Ketika ini saya sedang mengikuti drama jepun bertajuk "Rich Man Poor Woman". On air time: Monday 9 PM JST. Saya hanya menonton di dramacrazy.net..lewat 1 hari tanpa english subtitle. Syukur saya belajar bahasa jepun..banyak juga yg saya fahami..ehehehe. Kenapa rich man poor woman?? Sebab Oguri Shun lahhh..dia kan mmg pelakon yg hebat. Saya suka lakonannya..

Biasalah drama mahupun filem, anime mahupun stage play..kalau datangnya dr negara matahari terbit tu, mmg sarat mesej positif dan lucu. Itu mmg trademark art product from japan. Saya juga selalu meng'google' komen-komen org lain mengenai drama ini. Mungkin ramai antara kita yang menonton akan kata ini kisah Cinderella versi canggih dan fiction. Saya pernah berada di kedudukan Makoto san satu ketika dulu. Sahabat baik saya adalah seorang CEO yang sedang meningkat naik. Kalau boleh, saya juga mahu sentiasa berada disisinya..to share the pain and joy, to give and get motivated, to face all the circumstances awaiting.. Tapi saya sedikit kecewa, saya belum ditakdirkan berada disisinya. Oleh itu, saya kini melangkah membina jejak sendiri. Jauh dari sana, setiap hari saya mengikuti perkembangannya dan berdoa agar dia sentiasa diberi hati yang tabah untuk melalui liku-liku kehidupan bersama mereka yang ada disekililingnya. By the way, bila nonton episod 8..kalaulah saya buat apa yang Makoto buat pada ketika itu..(bisik hati separuh mengeluh..huhuhu)

Psss..: saya tak pasti kamu membaca blog ini atau tidak. Tapi respons yang kamu beri sentiasa memberi motivasi utk diri ini. BIG THANKS TO YOU.

7 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

blom tgk lagi....hehehe....

Juliana Jalil said...

dulu masa sy study kt jpn selalu tgu drama tiap2 hari senin kul 9 mlm di fuji tv...
but now, dh balik mesia since 2006, got married, hv a kid, dh tak ikut dh cite2 drama jpn..nk tgk tv pn jrg skali..dok cuddle dgn baby je..hihihi..but i think need to start it again so that my japanese tak hlg..hehehe..

Shahida shahida khizar said...

nice sharing.
_______________________________________________________________________________
wallpapers,natural wallpapers,Christmas wallpapers

mujahadah_thinker said...

lastly..jumpe jugak org yg tgok crite ni... yupp..seriously..citer memg sgt best plus.. sgtt2(100000x) motivate... erk..sorryy..hiperbola pulak... kalau la malysia pntingkan bnde2 mcm ni dlm artwork diorg... one day mybe....

anurag pandey said...

for any online money making tips please visit
www.anuragemoney.blogspot.com

nerd.weird.blur said...

owh! rich man with poor woman? macam best~

Arleen @ Alin said...

hahaha.. teringat zaman2 cite jepon fofuler kat mesia seblm meletop cite2 Korea...