Wednesday, November 14, 2012

Tahun Baru 1434 Hijrah

Salam Tahun Baru 1434 Hijrah buat semua pembaca blog ni. Punye la lame tak ber'update' blog ni. ほんとにすみませんでした。Saya sangat sibuk kebelakangan ini. Maklum bila sudah memasuki tahun ketiga bekerja, fokusnya adalah 'output' dan peningkatan ilmu dalam menyelesaikan masalah. Bukan masa untuk bertatih lagi. Walaupun ramai yg merungut 'Quarter report' yg perlu dihantar setiap suku tahun adalah sesuatu yang membebankan, pada saya itu salah satu cara untuk memajukan diri. Kerja biarlah ada 'check list', ada perancangan dan KPI, baru nampak hasilnya. Big thanks to my second boss, for giving me such a good commend on past 3 quarter. I will work more harder for this quarter..hehe. Plus, this quarter target lagi susah..lagi besar effect itu pun kalau berjaya. uhuhuhu..yosh Dalila san..berani gagalnye kali ni.. =P.

Sempena Tahun Baru Hijrah ni, saya ada beberapa resolusi yg telah pun dimulakan. Antaranya:
1) Tamau tinggal solat..especially sebab over slept!
2) Nak amek tau cara hidup org islam kat negara laen..jom jalan2..hehehe
3) Menjadi muslim yg lebih positif. Kurangkan bercakap yg negatif terutama pasal org.

Psss..: Teringin nak p jepun. Bos tamau hantaq saya ka utk next project??? hehehe..

No comments: