Saturday, July 06, 2013

Korea Visit: Day 3

07 Jun 2013

0900H: kami masih menunggu ketibaan cik aimi..guider kami. Hari ini kita p shopping!!! Lebih kurang 0930, cik aimi muncul. Sebenarnye dia sampai pkul 0900 lg..tp dia tatau nak panggil kami camne..huhu. siannye kamu..

Shopping activity yg pertama, cotton! Ni mmg sy da target. Beli 3pasang. Utk mak, opah and kak natt. Sy? Sy x minat sgt kain kaler2 ni..hehe. lg pun suke pkai Japanese cotton. Inilah dia antara kedai kain di dongdaemun..banyak pilihan, boleh rambang mata dibuatnya.
Tuan yang sporting dan lawak...
hurm..where to go???
1200H: Perut dah lapar..aimi ajak p makan dulu before sambug shopping brg2 yg lain. Lunch kali ni makan ikan bakar n korean dish set! Setnye ada nasi (cam sushi tu..), kimci dan 2 jenis sayur, sup dan ikan bakar ..nyum2. Saya mmg kuat makan ikan..tapi that day x mampu nak abiskan..nasi pun x luak. Tak sampai 1/2 mangkuk pun..dah kenyang amat.

Posing before ngapp!

Selesai makan..perjalanan berbelanja diteruskan..destinasi seterusnya..shopping brooch! Kurang ingat nama bangunannye..yg pasti bangunan hijau di tengah2 kwsn kedai baju yg banyak tu..nak tau, kat sini 1 floor ni jual brooch saja..mmg pitam la kalo sampai2 terus pilih..bling2 tahap gaban!! Ada banyak jenis..harga dalam 2000won sampai 4000won. Harga yg mahal lg pun ada..tapi cam besaq gile nak pkai kt tudung..


Okeh! Next stop..shopping souvenir utk kwn2 dan sedare..macam2 ade..paling suke Magnet peti sejuk!! Comel dan chantekk..hehe. Habis kat sini, turun pulak ke pasar..t-shirt. 3..10..3..10 (ala2 ayat mael upin ipin). 3 helai, 10000won. Tak la murah sangat..same cam kat Malaysia jugak. Area ni ada jugak yg jual beg..lawa2, 10000won jugak. yang berminat, boleh la shopping banyak2 kat sini..

Lepas tu ke pasar org kaya..hehe. Bukan kaye pun..just tempat tu cam modern sikit la..kedai2 pun dalam bangunan, takde yg jual bawah payung. Sini sy sempat shopping di Nature Republic..harga dia murah berbanding brand yg sama di Malaysia..shopping mask (seperti yg disuruh kakak).

1800H: Kami dah bergerak pulang..naik bas sampai la Itaewon. Terus naik ke guesthouse sebab semua dah penat. Jalan kaki dari pagi bawak ke petang..barang2 pulak penuh beg dan di tangan.. 

Tiba di rumah, berebut nak mandi..sedikit panas hari ini. Tapi..heater tak bleh ON..air sangat sejuk!! Memang mula2 tahan air panas dari heater drinking water, tapi larat mana nak tahan kan? so, sy standby je secebok air suam. Sy gagahkan jugak diri mandi dengan air sejuk tu..tau ape jadi?? Terasa panas dari dalam badan keluar..lega sangat. pastu rasa best la plak mandi dengan air sejuk. Aimi bg tau, sekarang ni pun kitorg dah tak pkai heater kak..musim panas kan?? hurm..

No comments: